vill...

bara ge min stora idol en hyllning på min bloggsida.
 Varje gång denna underbara sångerska börjar sjunga blir jag tårögd! sad1
Hon har den mest underbara sångröst som ingen kan mäta sej med.
En av mina högsta önskningar är att se henne live.



Céline Marie Claudette Dion - ibland stavas namnet Celine Dion - född 30 mars 1968 i Charlemagne, Quebec i Kanada, är en popsångerska.

Céline Dion är en av världens största artister. En av hennes största hitlåtar är My Heart Will Go On från filmen Titanic 1997. Dion skulle ha genomfört sin andra spelning i Sverige år 1998, men hon kom inte på grund att hennes man René drabbats av cancer.

Dion började sjunga i sina föräldrars restaurang "Le vieux Baril" redan som liten flicka. 1981 skickade hennes mor och bror in ett kassettband med Dion som sjöng en sång som hennes mor skrivit, till skivbolagschefen René Angelil som snabbt ordnade ett skivkontrakt till den tolvåriga Dion. Med sin första skiva D'amour ou d'amitié slog hon igenom och blev den första kanadensiska artist som belönades med en guldskiva i Frankrike. Under 1980-talet släppte Dion ett flertal skivor i de fransktalande delarna av Kanada där hon snabbt kom att tillhöra de största och mest populära artisterna.

1988 engagerades Dion för att representera Schweiz i Eurovision Song Contest i Dublin, Irland. Med endast en poängs marginal till tvåan Storbritannien tog hon hem segern med Ne partez pas sans moi. Segern öppnade dörren för en internationell karriär, och ett par år senare kom det definitiva genombrottet med Where Does My Heart Beat Now och Beauty and the beast till Disney-filmen Skönheten och odjuret. Under 1990-talet stärktes Dion ytterligare som en av världens mest säljande artister med låtar som The Power of Love, Think Twice, Because You Loved Me, I'm Alive och My Heart Will Go On till filmen Titanic 1997. 2000-2002 höll sig Dion frivilligt borta från musikbranchen för att ägna sig åt sin familj, men kom sedan tillbaka med en storskalig Las Vegas-show titulerad A New Day.... Showen är en blandning mellan sång, dans och visuella effekter och har varit utsåld varje kväll sedan mars 2003 då den hade premiär.

Sedan den 17 december 1994 är René Angelil både hennes man och manager. De har ett barn tillsammans, René Charles Angelil (född den 25 januari 2001).

Céline Dions framgångar inkluderar sånger på både engelska och franska.

Hennes senaste album, Taking chances, som kom ut i mitten av november, 2007, har redan sålt i guld i Sverige (över 30 000 skivor.), och har legat som bäst på en 8:e plats på den svenska albumlistan (v.47, 2007)

Célines "Taking chances tour 2008-2009", har dragit igång, och premiärén av hennes turné skedde den 14 februari, i Johannesburg, Sydafrika. Den 7:e juni 2008, sjöng hon i Globen, Stockholm. Senaste gången hon besökte Sverige var för 11 år sedan (1997).

I slutet av maj 2008 kom en samlingskiva med Céline Dion ut. Samlingsskivan inkluderar skivorna "A new day has come", "Let's talk about love" och "Falling into you". Den har redan legat 3:a på albumlistan två veckor i rad (v.22 och v.23).



_openflower3_Så, är det någon mer som älskar denna underbara sångerska?? _openflower3_



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0